Bátony Metall logó
Bátony Metall logó
Slider

Cégünkről

A Bátony-Metall Kft., mint 100 %-ban német tulajdonban lévő vállalkozás 2016-ban ünnepelte fennállásának 20 éves évfordulóját. Magyarország legnagyobb kommunális takarítógép- és hótoló adaptereket gyártó cégeként – az első években csak exportra gyártottuk Európa piacvezető seprőgép adapter forgalmazójának ezen eszközöket,- de 2003-tól a hazai piacon is megjelentünk TÜV minősített termékeinkkel. Mára elértük, hogy a legnagyobb hazai mezőgazdasági gépeket forgalmazó cégek és építőipari rakodógépekkel kereskedő vállalatok a Bátony-Metall takarító berendezéseivel forgalmazzák hordozó járműveiket.

Mint minősített NATO beszállítók, büszkék vagyunk rá, hogy több, mint 14 éve mindhárom hazai katonai reptéren összesen 14-14 db seprőgép, hótoló és sószóró berendezés biztosítja a légterünkbe fel- és leszálló repülőgépek kifutópályáinak tisztaságát.

Az utóbbi 3 év sikeres fejlesztéseinek köszönhetően jelentősen nőtt a gyártási kapacitásunk, a lézervágó berendezés és a GINOP kapacitásbővítő pályázatnak köszönhető CNC eszterga gép beruházását követően ma 65 jól képzett szakember dolgozik 3 műszakban.

Az eszközök gyártása a 2000-ben épült 3000 m2-es gyártó csarnokban folyik, mára kinőttük magunkat, a jövő év elején egy újabb 2200 m2-es csarnok építését kezdjük a meglévő épület mellé, mivel több éve folyamatosan helyhiánnyal küzdünk.

Évről évre nőtt az általunk gyártott termékek száma, 2016 őszén már elérte a 14 ezret az egy évben gyártott alkatrészek volumene. A gyártás tervezése és nyomon követése a megrendelésektől a kiszállításig mára nagyon nehéz feladat, ezért ebben az évben bevezetésre kerül egy minden igényt kielégítő ERP vállaltirányítási rendszer, ami pályázati támogatással fog megvalósulni.

A megnövekedett vevői igényeket az új gyártócsarnokban egy hegesztő robot üzem behelyezésével szeretnénk biztosítani, mely beszerzését saját- és szintén pályázati forrás bevonásával tervezzük.

Több éve nagy gondot jelent a szakember utánpótlás, ezért 5 évvel ezelőtt elkezdtük a munkanélküliek átképzését hegesztőnek, és már 3. éve működik üzemünkben szakmunkás tanulók nappali gyakorlati képzése hegesztők és lakatos szakmákban.